На Донбасі загинув український захисник, ще один - отримав поранення

Військового госпіталізували, але від отриманих травм він помер
Головне
На Донбасі загинув український захисник, ще один - отримав поранення
Військовий у зоні ООС на Донбасі Фото: сторінка Міноборони у Фейсбук
23 Лютого 2021, 19:44
читать на русском

На Донбасі сьогодні від осколкового поранення загинув український військовий Дмитро Сардак, ще один захисник під час обстрілів отримав поранення.

Про це йдеться у повідомленні Оперативного командування "Південь".

Зазначається, що сьогодні, 23 лютого, під час виконання бойового завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів загинув військовослужбовець військової служби за контрактом окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка сержант Сардак Дмитро Романович.

Під час обстрілу сержант Сардак отримав осколкове поранення не сумісне з життям. Його терміново медичним автомобілем військової частини доставили до лікарняного закладу міста Світлодарськ, а потім до військово-медичного госпіталю міста Часів Яр.

В останню путь сержанта Дмитра Сардака проведуть в його рідній Одесі. У загиблого захисника залишилася дружина.

Читайте також

Також поранення отримав військовослужбовець військової служби за контрактом цієї ж бригади.

Збройні формування Російської Федерації вкотре порушили режим припинення вогню та здійснили вогонь в бік українських позицій з мінометів 82-го калібру та станкових протитанкових гранатометів неподалік населеного пункту Зайцеве, - йдеться у повідомленні.

Командування оперативного командування "Південь" Сухопутних військ Збройних Сил України висловило щирі співчуття рідним та близьким загиблого військовослужбовця. А пораненому побажало одужання та скорішого повернення в бойовий стрій.

Нагадаємо, що в районі проведення операції Об'єднаних сил через підрив на невідомому вибуховому пристрої загинули троє українських військових.

Своєю чергою, президент Володимир Зеленський доручив розслідувати інцидент міністру оборони Андрію Тарану та головнокомандувачу Збройними силами України Руслану Хомчаку.

Державне бюро розслідувань вже розбирається з підривом на Донбасі.