ДБР почало розслідувати підрив українських військових в ООС

На місці підриву працюють слідчі
Важливо
ДБР почало розслідувати підрив українських військових в ООС
ДБР Фото: сторінка ДБР у Фейсбук
15 Лютого 2021, 06:28
читать на русском

Державне бюро розслідувань вже розбирається з підривом на Донбасі, де загинули троє українських військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил.

Про це повідомляється на сайті ДБР.

За попередньою інформацією, сьогодні, 14 лютого, близько 10:00 в районі Новолуганського під час переміщення з метою перевірки несення служби та зміни військовослужбовців на вогневих позиціях внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої загинули троє військових, - йдеться у повідомленні.

Вже відкрите провадження за ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану).

Читайте також

Керівництво Державного бюро розслідувань тримає розслідування на особистому контролі та висловлює співчуття рідним і близьким бійців.

Смерть військовослужбовців на контрольованій території – велика трагедія. Ми докладемо всіх зусиль, аби встановити істинні причини та покарати винних у смерті бійців, - заявив в.о. директора ДБР Олексій Сухачов.

Наразі на місці події працює слідчо-оперативна група територіального управління ДБР у Краматорську та Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, 14 лютого на Донбасі на невідомому вибуховому пристрої підірвалися й загинули троє військових:

  • капітан Олександр Войтенко (1984 року народження);
  • старший солдат В'ячеслав Олексієнко (1987 року народження);
  • старший солдат Дмитро Мироненко (1994 року народження).

Пізніше президент України Володимир Зеленський доручив розслідувати інцидент із загибеллю трьох військових на Донбасі, які підірвалися на невідомому пристрої.

1