На дорогах очищують сніг майже 600 спецмашин

Залучені 841 робітник
На дорогах очищують сніг майже 600 спецмашин
Спецмашина очищає сніг (фото: УНІАН)
20 Січня 2021, 15:00
читать на русском
Очищення проїзної частини доріг державного значення забезпечують 586 одиниць спеціальної техніки та 841 робітник.

Про це повідомляє пресслужба Державного агентства автомобільних доріг України у Facebook.

Зазначається, що станом на 6 ранку 20 січня сильний сніг продовжував падати в гірських районах Львівської та Закарпатської областей. Шар снігу там сягнув 20 см. У Тернопільській області випало до 8 см. Незначний сніг – у Вінницькій, Волинській, Хмельницькій, Чернівецькій областях. В інших регіонах без опадів.

Покриття на дорогах державного значення в більшості областей сухе. У регіонах, де сніжить, – мокре. У Дніпропетровській області місцями є ожеледиця; у Донецькій області – подекуди накати. У Волинській, Запорізькій, Луганській, Закарпатській – покриття частково засніжене, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

На перевальних ділянках доріг у Закарпатській, Івано-Франківській та Львівській областях хурделить. Температура повітря -7-9°C. Шар снігу на перевалах становить: до 20 см на Івашківському, Орявському; 10-15 см на Абранському, Яблуницькому, Торунському, Латірському та Ужоцькому.

Покриття місцями мокре, на Яблуницькому, Вишківському, Латірському та Торунському перевалах місцями засніжено. В областях, де сніжило, триває очищення проїзної частини доріг від снігу, здійснюється обробка протиожеледними матеріалами.

Протягом доби на "Гарячу лінію" Укравтодору від водіїв надійшло 3 звернення щодо незадовільного зимового утримання доріг, по яких було вжито заходи оперативного реагування.

Нагадаємо, що 19 січня повідомлялось, що в Україні очікується погіршення погодних умов. До морозів додадуться поривчастий вітер та хуртовини.

1