На Харківщині підозру у держзраді оголошено шести колаборантам – Фільчаков

Серед зрадників – депутати, міський голова та священник МП
На Харківщині підозру у держзраді оголошено шести колаборантам – Фільчаков
Наручники (фото: Pexels)
5 Травня 2022, 13:36
читать на русском

Харківська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво в низці кримінальних проваджень стосовно незаконної діяльності посадовців органів місцевого самоврядування в умовах воєнного часу. Про підозру повідомлено 6 особам.

Про це розповів керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков.

Так, зокрема, повідомлено про підозру Куп’янському міському голові, який перейшов на бік країни-агресора та надав окупантам допомогу в підривній діяльності проти України; викрито злочинну діяльність одного з депутатів Солоницівської селищної ради Харківського району від партії "ОПЗЖ". Він надавав вказівки представникам молодіжного крила партії щодо підготовки до вчинення насильницьких дій з метою подальшої передачі влади окупантам у Харкові та регіоні. Особу затримано та взято під варту.

Ще одним прикладом зрадництва стали дії депутата Ізюмської міської ради, який перейшов на бік окупантів та збирав для них дані про громадян — учасників бойових дій на сході країни, а також про співробітників правоохоронних органів, ТрО міста та членів їхніх сімей. На цей час депутату заочно повідомлено про підозру.

Повідомлено також про підозру депутату Липецької сільської ради Харківського району, а також Балаклійському міському голові Ізюмського району. Ці люди добровільно перейшли на бік ворога в умовах воєнного стану та обійняли "посади" в незаконних органах влади.

Крім того, триває робота з виявлення та документування діяльності осіб, які, діючи в інтересах країни-агресора та на шкоду обороноздатності й державній безпеці України, допомагають окупантам у зборі інформації про місцеперебування об’єктів критичної інфраструктури в Харкові та місць дислокації підрозділів ЗСУ, з метою подальшого їх знищення. Одночасно через аналіз діяльності вказаної категорії осіб встановлюються факти поширення в соцмережах інформації із запереченням збройної агресії рф або її виправдовування. Ми повідомили про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 436-2 ККУ "Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників" 15 особам. У цьому списку є і служитель храму, що рік тому підпорядковувався МП. А незаконні дії "служителя" полягали у поширенні в соціальних мережах матеріалів, що виправдовують дії росії, - розповів Фільчаков (досьє Олександра Фільчакова).

Також головний прокурор розповів, що під час визволення одного з населених пунктів Харківщини, було затримано командира однієї з бригад російської армії. В колишньому житті він був священником МП, а тепер прийшов на нашу землю знищувати українців!

Повне інтерв`ю очільника Харківської обласної прокуратури Олександра Фільчакова читайте на нашому сайті.

Читайте також