На Херсонщині вирощували елітні коноплі на мільйони гривень (фото)

Рослини вирощували у теплиці, поливали і удобрювали
На Херсонщині вирощували елітні коноплі на мільйони гривень (фото)
Елітні коноплі (Фото: Нацполіція)
12 Червня 2021, 01:17
читать на русском

В одному з сіл Каховського району Херсонщини поліціянти знайшли дві теплиці, повністю засаджені елітними сортами конопель заввишки від 1,5 до 2-х метрів.

Про це повідомили в ГУ Нацполіції Херсонської області.

У двох теплицях поліціянти виявили понад 200 кущів елітних сортів конопель заввишки до двох метрів. Також правоохоронці вилучили висушені рослини конопель вагою понад 10 кг. За цінами "чорного ринку" вартість вилученого становить приблизно 5 мільйонів гривень.

Рослини були зі слідами догляду та до них було підведене крапельне зрошення, коноплі удобрювалися мінеральними добривами. А щоб приховати теплиці, наркоділок розмістив їх посеред саду.

Власником наркоплантації виявився 31-річний раніше не судимий місцевий житель. У нього вилучили травматичний пістолет "Форт".

Власник розповів, що коноплі нібито вирощував для власних потреб, а насіння замовив через інтернет. Так само нібито він придбав і пістолет з метою  самозахисту. Ця інформація перевіряється.

Працівники поліції вилучили коноплі, зразки направлені на дослідження. Правоохоронці відпрацьовують зв’язки чоловіка та його можливу причетність до збуту наркотиків.

Нагадаємо, у місті Лубни Полтавської області двоє пенсіонерок організували виробництво і збут наркотиків, на чому заробили понад пів мільйона гривень.

Читайте також