На Київщині антиукраїнське угруповання закликало захопити владу - фото

Члени групи представлялися активістами громадського руху
На Київщині антиукраїнське угруповання закликало захопити владу - фото
СБУ нейтралізувала антиукраїнське угруповання Фото: ssu.gov.ua
29 Жовтня 2021, 17:24
читать на русском

СБУ нейтралізувала антиукраїнську діяльність "активістів" у Київській області. Члени угруповання проводили мітинги і закликали до захоплення державної влади в Україні.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України.

Для маскування своє діяльності, члени групи представлялися активістами громадського руху. А під прикриттям участі у масових заходах, поширювали злочинні заклики і провокували заворушення.

Як з'ясувало слідство, до складу входили мешканців Києва та області. Учасники займалися розхитуванням обстановки в регіоні, закликаючи до насильницької зміни конституційного ладу в Україні.

Свої "гасла" поширювали серед учасників масових зібрань та інших громадських заходів на території столиці, у тому числі поблизу органів державної влади, - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці провели обшуки та виявили засоби зв’язку, які учасники використовували для координації протиправної діяльності.

Наразі слідчі повідомили лідеру угруповання про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що у Київській області жінка закликала президента РФ Володимира Путіна вдертися з військами на територію України.

Читайте також