На Київщині організували схему незаконного виїзду чоловіків за кордон

Організатору повідомлено про підозру
На Київщині організували схему незаконного виїзду чоловіків за кордон
Арешт Фото: Kindel Media з Pexels

У Київській області  34-річний чоловік організував незаконну схему переправлення  українців призовного віку через кордон.

Про це повідомили в СБУ в Facebook.

Контррозвідники СБУ викрили та припинили протиправну діяльність 34-річного мешканця Київської області, який організував незаконну схему переправлення громадян України призовного віку через державний кордон України. У ході досудового розслідування встановлено, що зловмисник забезпечував клієнтам призивного віку пакет документів для перетину кордону України у період військового стану, - йшлося в повідомленні.
Зазначили, що клієнт отримував підроблений студентський квиток, "документи" про зарахування особи у закордонному закладі освіти та псевдодовідку про відстрочку від призову за 1600 євро.

Правоохоронці арештували чоловіка в Києві в одному з закладів харчування при отриманні завдатку - 800 доларів за виготовлення довідок для виїзду на навчання за кордон.

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває. Вирішується питання про обрання затриманому міри запобіжного заходу, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, Львівська обласна прокуратура затримала місцевого жителя, який продавав за сім тисяч доларів довідки чоловікам для незаконно виїзду з України під час воєнного стану.

Читайте також

1