На Київщині тривають бої за Бучу: російська техніка спалена, місто в руїнах (відео)

Жителів міста закликали залишатися в укриттях, аби армія могла дати гідну відсіч ворогу
На Київщині тривають бої за Бучу: російська техніка спалена, місто в руїнах (відео)
Бої за Бучу, Київська область / Фото: facebook.com/bucharada.gov.ua
28 Лютого 2022, 13:30
читать на русском

Станом на 28 лютого безпекова ситуація контрольована, але бої тривають, ворог все ще пробує підійти до Києва через нашу територію.

Про це йдеться на Facebook-сторінці Бучанської міської ради.

Жителів міста закликали залишатися в укриттях та максимально безпечних місцях, оскільки це допомагає армії давати гідну відсіч. Крім того, на усі звернення реагують, але розставляючи пріоритети.

Секретар Бучанської міської ради Тарас Шаправський розповів, що внаслідок ворожих атак було пошкоджено об'єкти критичної інфраструктури: резервуари чистої води на вулиці Пушкінській, водопроводи, газопроводи. Тому місто залишишилось без водопостачання, елетрики та газу. ДТЕК через складну ситуацію відмовились приїхати, але місцеві електрики працюють над відновлення енергоживлення.

Мобільний зв'язок та інтернет у більшості не працює. Шаправський ремендував переходити на Водафон - є зв'язок та 3G інтернет.

Мер міста Анатолій Федорук зазначив, що ворог безжально руйнує майно та інфраструктуру Бучанської громади, але сьогодні головне – знищити ці колони на підходах до столиці України.

Разом зі Збройними силами влада міста та терооборона зупиняє агресора всіма доступними способами. Бої на вулиці Вокзальній вдалося провести без втрат, але місту завдано чимало руйнувань і біди, зокрема, в спальних районах, - заявив Федорук.

Голова Київської ОДА Олексій Кулеба зазначив, що ситуація в Київській області залишається напруженою:

Київщина продовжує чинити опір окупаційним військам Росії. Наразі найбільш небезпечними напрямками є Житомирська траса, Буча – Ірпінь – Гостомель, а також територія біля Димеру у Вишгородському районі.

Нагадаємо, що Збройні сили України за допомогою вогневого ураження РСЗВ "Ураган" затримали рух колони російських окупантів поблизу населеного пункту Хороше Озеро в Чернігівській області.

Читайте також

1