На кордоні Вірменії та Азербайджану збили російський вертоліт

Вертоліт був збитий із землі з ПЗРК
На кордоні Вірменії та Азербайджану збили російський вертоліт
Вертоліт Мі-24 (фото: Вікіпедія)
9 Листопада 2020, 19:25
читать на русском

У Вірменії на кордоні із Азербайджаном збили російський ударний вертоліт Мі-24, який супроводжував автоколону 102-ї російської військової бази. В результаті двоє російських військовослужбовців загинули, ще один отримав поранення.

Про це повідомляє Міноборони Вірменії.

Вертоліт був збитий із землі з ПЗРК, після попадання ракети він не впорався з керуванням і впав у  горах. Військовослужбовець, який вижив, отримав травми середньої тяжкості і був евакуйований на аеродром базування.

Читайте також

Інцидент стався ввечорі поряд з селом Ерсах на півдні країни. Хто стріляв у вертоліт, поки незрозуміло.

102-га російська військова база розташована в Вірменії в місті Гюмрі. Згідно з угодою, вона буде перебувати там до 2044 року.

Село Ерасх, поруч з яким зазнав аварії вертоліт, знаходиться знаходиться більш ніж в 100 кілометрах від Нагорного Карабаху, де йдуть бої між вірменськими та азербайджанськими військами. Від цього населеного пункту - менше 10 кілометрів до територій Туреччини і Ірану.

Нагадаємо, що 27 вересня в Нагірному Карабасі почалися військові зіткнення. Влада невизнаної республіки заявили про артилерійський обстріл з боку Азербайджану і про жертви серед мирного населення.

А 7 листопада президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що азербайджанські військові в Нагорному Карабасі взяли під контроль ще 16 сіл.

1