На КПВВ створять центри комунікації з української владою: рішення РНБО

Мінцифри розробить спеціальний додаток для жителів непідконтрольних територій
На КПВВ створять центри комунікації з української владою: рішення РНБО
КПВВ (Фото: штаб ООС)
22 Жовтня 2021, 20:21
читать на русском

На контрольних пунктах в'їзду-виїзду (КПВВ), що на лінії розмежування з окупованими Донбасом та Кримом, планують відкрити центри комунікації з президентом та органами влади.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов на брифінгу за підсумками засідання РНБО, яке відбулось 22 жовтня.

Розглядали, в який спосіб налагодити конституційні права тих людей, які перетинають лінію розмежування на КПВВ в Донецькій, Луганській та Херсонській областях, для того, щоб відкрити пункти прямої комунікації безпосередньо з представниками влади, з президентом, Кабміном та іншими органами влади, - сказав він.

Данілов додав, що створенням таких центрів займатиметься Міністерство цифрової трансформації. Відомству доручили зробити спеціальний додаток для жителів непідконтрольних територій, за допомогою якого вони зможуть звертатися в українські держоргани.

Вирішили доручити Мінцифрі розробити технічне завдання для такого продукту і через два тижні на РНБО розглянуть цей інструмент і найближчим часом запровадять, - зазначив секретар РНБО.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський вважає, що об'єктивне донесення інформація про Україну допоможе мешканцям окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) і тимчасово окупованого Криму перемогти в інформацій площині.

Читайте також