Арестович анонсував скасування штрафів для українців з ОРДЛО, які в'їжджають через Росію

Окупанти регулярно блокують роботу КПВВ, тому люди змушені їхати через територію РФ
Арестович анонсував скасування штрафів для українців з ОРДЛО, які в'їжджають через Росію
КПВВ “Новотроїцьке” (фото: ООС)
17 Травня 2021, 09:30
читать на русском

Для українців, які виїжджають з окупованих територій Донбасу через Росію, можуть скасувати штрафи.

Про це заявив спікер української делегації в Тристоронньої контактній групі (ТКГ) Олексій Арестович в етері телеканалу "Дом".

Так, відповідно до чинного українського законодавства громадяни, які виїжджають через територію Росії з ОРДЛО або навпаки в ОРДЛО, повинні сплатити штраф.

Крім того, окупанти регулярно блокують роботу КПВВ, тому люди змушені перетинати кордон зі сторони Росії.

Арестович (досьє Олексія Арестовича) наголосив, що окупаційна влада створила ситуацію, коли можна їздити тільки через територію РФ, тому Україна не повинна штрафувати своїх земляків.

На жаль, українське законодавство досить складне в цій ситуації. Погоджувати доводиться зняття цієї заборони з декількома відомствами. Кількість цих відомств — більш як 10. Там повинні бути рішення відповідних відомств, Кабміну, Верховної Ради, - зазначив він.

Про цю проблему Арестович говорив з віцепрем'єр-міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексієм Резніковим і той пообіцяв розв'язати питання влітку.

Нагадаємо, що від 24 лютого Україна надала автобуси-човники для перевезення громадян через лінію розмежування на КПВВ "Золоте" та "Щастя".

Читайте також

1