Зеленський розповів, як досягнути перемоги на окупованих територіях

Важливо доносити мешканцям ОРДЛО і Криму об'єктивну інформацію
Головне
Зеленський розповів, як досягнути перемоги на окупованих територіях
Володимир Зеленський Фото: Офіс президента
5 Серпня 2021, 21:32
Об'єктивне донесення інформація про Україну допоможе мешканцям окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) і тимчасово окупованого Криму перемогти в інформацій площині.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю телеканалу "Дом".

Я завжди говорив: території дуже важливі, але передусім — люди. І сьогодні людям там складно встояти проти інформаційних атак, складного життя, встояти та залишитися в душі й у серці українцем. Складно, тому що люди повинні виживати. Я сам — батько. І я розумію, що треба годувати дитину. І ось школа. На ній прапор "ДНР". Ну, а де, де працювати тому ж учителю? І ось учитель іде до цієї школи. І йому потрібно якось розмовляти з дітьми, і якось постаратися донести до них об'єктивну інформацію — ось це завдання. Ось це — інформаційна перемога. Це набагато важливіше будь-якої кулі, — сказав він.

Зеленський вважає, що українське мовлення на тимчасово окуповані території дозволить зберегти зв'язок з українцями в ОРДЛО і Криму.

Це реально наші українці. Це реально наш дім, наш будинок — Україна. І ми здійснюємо мовлення туди й говоримо: "Ми з вами живемо в одному домі. Зараз тимчасово — у різних кімнатах. Але це тимчасово. Ми всі — під одним дахом однозначно". Нам треба говорити там із людьми. Не втратити наш зв'язок, — підкреслив він.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський наголосив на необхідності розширення Нормандського формату, аби якомога скоріше закінчилася війна на Сході країни. На його думку, якщо Росія опиниться під тиском більш потужних перемовників, то "захоче все ж таки закінчити війну".

Читайте також

1