Зеленський жителям ОРДЛО, які вважають себе росіянами: Шукайте місце в Росії

Велика помилка залишатися жити на Донбасі, коли любиш Росію
Головне
Зеленський жителям ОРДЛО, які вважають себе росіянами: Шукайте місце в Росії
Володимир Зеленський (Фото: Офіс президента)
5 Серпня 2021, 11:53
читать на русском

Президент Володимир Зеленський звернувся до жителів тимчасово окупованих територій, які вважають себе росіянами, аже їхати та шукати місце в Росії.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Дом".

Зеленський наголосив, що ці його слова не означають, що хтось когось виганяє.

Ще раз: батьківщина чи гість. Я вважаю, якщо ти живеш на території окупованого Донбасу та, якщо ти вважаєш, що "Наша справа права - нам в РФ, ми росіяни". Велика помилка залишатися жити на Донбасі, - зазначив він.

На думку президента, якщо житель вважає, що якщо ця земля російська і це буде краще для майбутнього його дітей і онуків, то нехай вже шукає собі місце у Росії.

В ім'я своїх дітей та онуків вже потрібно їхати шукати собі місце в РФ. Без України на цій території цивілізації не буде, - сказав він.

Водночас Зеленський звернувся до українців, які проживають на Донбасі: "Якщо ти відчуваєш себе українцем і поважаєш прапор України. Поважаєш українську мову. Навіть якщо тебе не вчили в школі. Сам почитуй книжки. Якщо ти відчуваєш, що ти українець - будь там. Ця земля буде деокупована".

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський вважає, що розв'язання питання Донбасу залежить не від децентралізації, а від бажання Росії й тиску на неї міжнародних партнерів України.

Читайте також

1