Арестович розповів про переговори щодо нового загострення на Донбасі

Головним завданням є повернутися до повного припинення вогню
Арестович розповів про переговори щодо нового загострення на Донбасі
Український військовий (фото: facebook.com/otupivnich)
30 Березня 2021, 09:27
читать на русском

Радник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович розповів, як проходитимуть переговори щодо нового загострення на Донбасі.

Про це Арестович сказав в етері телеканалу "Україна 24".

За його словами, 30 березня мають бути якісь результати переговорів ТКГ щодо Донбасу. Консультації тривають, а вівторок-середу буде дводенне засідання.

Перший день — засідання підгруп, в середу — на загальному рівні. І ми повинні, по ідеї, вийти на щось до вівторка. На що — поки невідомо. Дотримується принцип конфіденційності, - зазначив він.

Україна не буде діяти так, як Росія, яка через "Комерсант" зливає нібито якісь кластери. Все, що відбувається від 2014 року, відбувається конфіденційно, а до ЗМІ виходять тоді, коли укладені конкретні угоди.

Читайте також

Арестович наголосив, що поки про вихід з режиму перемир'я не йдеться. Так, головним завданням є повернутися до повного і всеосяжного припинення вогню.


Контекст. Голова Офісу президенту Андрій Єрмак заявив, що Україна та західні партнери підготували план мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Він чекає, коли Росія або схвалить його, або заявить відкрито, що не хоче миру.

Речник української делегації в ТКГ щодо Донбасу Олексій Арестович заявив, що Росія готує якийсь "нехороший сюрприз" на Донбасі і це обернеться загостренням ситуації на фронті.

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук вважає, що перспектив щодо просування в переговорному процесі з Росією про врегулювання ситуації на Донбасі немає.

1