На лікування хворих на коронавірус у МОЗ виділили близько 20 мільйонів гривень

Медзаклади зможуть отримати кошти за двома пакетами послуг
На лікування хворих на коронавірус у МОЗ виділили близько 20 мільйонів гривень
Фінансові звіти (Фото: Getty Images)
12 Січня 2022, 17:21
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я на 2022 рік передбачило 19,4 мільярда гривень на оплату лікування пацієнтів із коронавірусом у стаціонарах.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Так, пацієнти повинні отримувати всю медичну допомогу в стаціонарах безоплатно. Всі надані послуги медзакладам оплатять за договором із Національною службою здоров'я.

Лікування пацієнтів із коронавірусом медзакладам будуть оплачувати за двома пакетами:

  • готовність до надання медичної допомоги в умовах поширення інфекційних захворювань, епідемій та в інших надзвичайних ситуаціях;
  • стаціонарна допомога пацієнтам з COVID-19.

На перший пакет зможуть законтрактуватись лише заклади, які визначить ОДА. Йдеться про один заклад на 200 тисяч населення відповідної області.

Регіональні департаменти вже мали подати переліки таких закладів. Після цього медзаклади перевірять на відповідність вимогам НСЗУ та укладуть із ними договори.

На цей пакет у 2022 році передбачено майже 2,5 мільярда грн. Щомісяця такий заклад буде отримувати ставку у трохи більш ніж мільйон грн.

Контракт на другий пакет доступний для всіх закладів, що відповідають вимогам НСЗУ. На цей напрям передбачено 16,9 мільярда грн. Оплата здійснюватиметься залежно від важкості пролікованого випадку.

Нагадаємо, Рахункова палата заявила, що Національна служба здоров’я України та Міністерство охорони здоров’я не забезпечили належного моніторингу за здійсненням доплат до зарплат медичним працівникам у рамках боротьби з COVID-19, що призвело до суттєвих диспропорцій. У більшості випадків найбільші доплати отримували керівники та адміністративний персонал медзакладів.

Читайте також

1