Уряд дозволив витрачати кошти з COVID-фонду на виробництво серіалів

Мінкульт найближчим часом оголосить про початок конкурсного відбору проєктів
Уряд дозволив витрачати кошти з COVID-фонду на виробництво серіалів
Гроші (Фото: НБУ)
29 Жовтня 2020, 13:28
читать на русском

Кабінет міністрів ухвалив постанову, якою дозволив використовувати кошти з Фонду боротьби з коронавірусною інфекцією на виробництво телевізійних серіалів патріотичного спрямування.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Як зазначається, то 28 жовтня 2020 року Кабінет Міністрів ухвалив постанову "Про внесення змін до пункту 9 Порядку використання коштів для здійснення деяких заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-Co V-2".

Документ дасть можливість використовувати бюджетні кошти з COVID-фонду на покриття витрат на реалізацію окремих періодів виробництва телевізійних патріотичних серіалів.

Читайте також

В уряді зазначили, що це дозволить ефективніше використати 100 млн грн, виділених на створення суспільно значущого аудіовізуального контенту та підтримку кіногалузі в умовах кризи, спричиненою коронавірусною інфекцією.

Як раніше зазначалось, кошти, згідно з постановою Кабміну від 8 липня 2020 року №592, мають бути використані до кінця 2020 року.

Тому постала необхідність передбачити можливість їх використання не тільки для покриття витрат на виробництво усього телевізійного серіалу, а й для підтримки реалізації окремих періодів (етапів), - повідомили у пресслужбі.

Повідомляється, що Міністерство культури та інформаційної політики України найближчим часом зможе оголосити про початок конкурсного відбору проєктів.

Читайте також

Нагадаємо, що Верховна Рада 13 квітня 2020 року схвалила зміни до бюджету на 2020 рік, якими створила Фонд боротьби з коронавірусом і його наслідками на понад 64 мільярди гривень.

18 квітня зміни підписав президент.

У Кабінеті міністрів пояснили, що фонд створений насамперед для додаткового фінансування охорони здоров’я та соціальних видатків, які безпосередньо пов’язані з епідемією COVID-19.

Уряд виділив на доплати поліцейським майже 2 мільярди гривень із так званого "коронавірусного" фонду.

Згодом більш ніж половину грошей з цього фонду урядовці спрямували на так зване велике будівництво доріг, а пояснили це тим, що через коронавірус збільшилося безробіття, а зведення доріг має дати нові робочі місця.

Читайте більше в матеріалі "Парламент UA": Навіщо нам дороги, якими нікому буде їздити, або куди пішли гроші з "ковідного фонду"