Наслідки витрачання коштів з "ковідного" фонду вимірюватимуться смертями українців - голова АПН

Дороги Україні безперечно потрібні, але є речі значно важливіші, вважає Дмитро Сінченко
Ексклюзив
Наслідки витрачання коштів з "ковідного" фонду вимірюватимуться смертями українців - голова АПН
Дмитро Сінченко Фото: facebook.com
28 Жовтня 2020, 17:23
читать на русском

Голова громадської організації "Асоціація Політичних Наук" Дмитро Сінченко прокоментував для Парламент.UA наслідки витрачання коштів з "ковідного" фонду на будівництво доріг.

За словами Дмитра Сінченка, наслідки нераціонального використання цих коштів будуть дуже сумними, фатальними та вимірюватимуться додатковими смертями українців, яких можна було б уникнути.

А адвокат Юрій Криворучко навіть бачить у такому перерозподілі порушення закону. З його слів, колективно ухвалене народними депутатами рішення є "заподіюванням шкоди державі в особливо великих розмірах групою осіб за попередньою змовою".

Читайте також

Насправді це є незаконним діянням, яке реально називається секвестром бюджету, ухвалене воно монобільшістю з порушенням проходження цього закону при внесенні змін до бюджету. І щодо цього треба порушувати справу. Великого мультиплікатора не вийшло — дороги не робляться якісно, і купа грошей відмивається, — вважає адвокат.

Він також звернув увагу на те, що виділення коштів з "ковідного" фонду на дороги може мати наслідки для міжнародної репутації України:

Як на тебе (президента — ред.) будуть дивитися і на твій парламент в інших державах, якщо декларовано, що ти рятуєш людей, і коштів не вистачає, а потім починається зменшення виплат лікарям? Те, що вони не йдуть в суди, а просто звільняються — це біда.

Читайте також

Нагадаємо, Міністерство фінансів повідомило, що із Фонду боротьби з COVID-19 станом на 23 жовтня вже витрачено 34,1 млрд грн, що становить 52% від загальної суми.

Більше - у матеріалі Парламент.UA: "Навіщо нам дороги, якими нікому буде їздити, або куди пішли гроші з "ковідного фонду"