На маршрути в Києві виїхав новий транспорт - фото

Місто придбало 15 тролейбусів марки "Богдан"
На маршрути в Києві виїхав новий транспорт - фото
На маршрути в Києві вийдуть 15 нових сучасних тролейбусів Фото: КМДА
2 Лютого 2021, 15:45
читать на русском

На маршрути в Києві вийдуть 15 нових сучасних тролейбусів, які місто нещодавно придбало для оновлення парку столичного громадського транспорту.

Про це повідомляється на сайті Київської міської держадміністрації.

Нещодавно місто придбало 15 тролейбусів марки «Богдан». І вже сьогодні вони вийдуть на маршрути. Тролейбуси сучасні, довжиною 18,75 метрів. Салон розрахований на 170 пасажирів, зокрема, 50 місць для сидіння, – сказав міський голова Києва Віталій Кличко (досьє на Віталія Кличка читайте тут).

Кузов електротранспорту виготовлений із використанням антикорозійних матеріалів, що подовжує експлуатацію транспортного засобу. Тролейбуси мають антивандальні сидіння, світлодіодне освітлення. Внутрішнє облицювання салону виконане з важкозаймистих матеріалів, зазначили в КМДА.

Читайте також

Усі тролейбуси оснащені кондиціонерами, відеокамерами для фіксації дорожньої ситуації та ситуації в салоні, GPS-трекерами, системою електронного квитка, підрахунку та обліку пасажирів.

А також обладнані світлозвуковими маршрутними та інформаційними покажчиками. Та мають запас автономного ходу не менше 1 км. Тобто, якщо відбувся розрив проводів, знеструмлення мережі, то тролейбус може проїхати автономно до 1 км.

За словами мера, тролейбуси повністю відповідають вимогам інклюзивності: 100% низька підлога, виділене місце для інвалідного візка.

Нагадаємо, всього за кілька останніх років столиця закупила 513 одиниць нового рухомого складу громадського транспорту. Зокрема: 139 тролейбусів, 67 трамваїв та 307 автобусів. У жовтні минулого року Київ отримав 50 нових автобусів виробництва білоруського заводу МАЗ.