На місцеві вибори в облцентри балотуються 56 діючих народних депутатів

Жоден народний обранець не хоче стати депутатом сільської ради
На місцеві вибори в облцентри балотуються 56 діючих народних депутатів
Народні депутати (фото: УНІАН)
19 Жовтня 2020, 21:45
читать на русском

На місцевих виборах в Україні балотуються 56 діючих народних депутатів, 36 з яких йдуть в обласні ради, 18 осіб - у міські ради, чотири - в райради.

Про це повідомляє ОПОРА.

Жоден народний обранець не хоче стати депутатом сільської (селищної) ради.

Зазначається, що у виборчих списках кандидатів у міські та районні ради всі депутати йдуть першими, в 86% випадків народний депутат перший у виборчому списку до облради.

Переважна більшість народних депутатів, які балотуються, будуть зазначені як лідери політичних сил у виборчому бюлетені (а деякі навіть в декількох, оскільки балотуються у дві ради), - йдеться в повідомленні.

Найбільше діючих нардепів балотуються у Волинський і Одеський облради (по чотири), у Вінницький, Львівський і Хмельницькі облради - за три.

Читайте також

Більшість депутатів-кандидатів до місцевих рад та на посади міських голів входять у депутатську групу "За майбутнє" (20 осіб), ще дев'ять - представники ОПЗЖ, сім - "Слуги народу", по п'ять - групи "Довіра", "Європейської солідарності". Четверо кандидатів - члени "Батьківщини", двоє - "Голоси", ще четверо - позафракційні.

Нагадаємо, що за новим кодексом, у громадах, де населення більш ніж 10 тисяч людей, вибори проведуть за відкритими партійними списками, а у менших громадах — за мажоритарною системою.

1