На нові крісла і ковролін у Раді планують витратити майже 300 мільйонів гривень (відео)

Влітку на сесійну залу очікує модернізація
На нові крісла і ковролін у Раді планують витратити майже 300 мільйонів гривень (відео)
Верховна Рада. сесійна зала (фото: Парламент UA)
1 Лютого 2022, 16:13
читать на русском

Верховна Рада має намір здійснити переоснащення системи для голосування народних депутатів України у сесійній залі, змінити крісла і підлогове покриття.

Про це повідомив Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко під час брифінгу.

Корнієнко уточнив, що розглядається два підходи до модернізації системи для голосування, один із яких дозволить депутатам дистанційно працювати з документами та порядком денним пленарних засідань.

Окрім того, цей проєкт модернізації передбачає також і заміну крісел на робочих місцях народних депутатів. За словами Корнієнка, на цьому етапі слід буде врахувати історичну цінність будівлі українського парламенту та здійснити необхідні роботи без пошкодження її архітектурної цілісності.

Капітальний ремонт сесійної зали парламенту та заміна системи "Рада" може пройти лише влітку, а вартість робіт коливається від 100 до 300 млн грн.

Як пояснив Корнієнко виданню Pavlovsky News, основну частину видатків займе капремонт - крісла, стільці, килимове покриття. Сама система коштуватиме не дорожче за 20 млн грн. Ремонт можливий лише влітку, оскільки підрядники не можуть гарантувати виконання всіх робіт швидше ніж за 40 днів.

Немає сенсу в стару, "убиту" залу ставити нову техніку, щоб через деякий час знову все переробляти. Намагатимемося закуповувати меблі та килимове покриття у українських виробників. Електронні компоненти можуть закуповуватися за кордоном і будуть ліцензованими, - заявив Корнієнко.

Нагадаємо, лише торік у нардепів двічі горіли пульти для голосування. Так 18 листопада задимився та почав плавитися пульт для голосування народного депутата з фракції "Слуга народу" Артема Нагаєвського. А 16 березня, у секторі "Голосу" загорівся пульт для голосування. Після загоряння у парламенті оголосили перерву на 15 хв, щоб провітрити залу.

Читайте також