На Одещині четверо іноземців тероризували та викрадали людей у місті Южне (відео)

Вони створювали конфліктні ситуації, а потім вимагали гасити неіснуючий борг
На Одещині четверо іноземців тероризували та викрадали людей у місті Южне (відео)
Фото: ssu.gov.ua
24 Вересня 2021, 05:17
читать на русском

Співробітники Служби безпеки України провели спецоперацію із затримання чотирьох учасників злочинного угруповання на Одещині. Учасники банди залякували, тероризували та викрадали мешканців і гостей міста Южне.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Так, до складу групи входили уродженці однієї із закавказьких країн з кримінальним минулим. Вони створювали штучні конфліктні ситуації, а потім вимагали з потерпілих великі суми грошей та майно. Аби змусити "жертв" заплатити, учасники психологічно тиснули і застосовували фізичну силу.

Зловмисники готували викрадення місцевого мешканця. Через погрози вбивством вони намагалися "вибити" з потерпілого земельну ділянку, ринкова вартість якої становить близько 200 тис. грн. Чоловіки змушували потерпілого переоформити землю на них за нібито погашення неіснуючого боргу, - йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ встановили місце перебування всіх учасників угруповання і затримали їх. На момент спецоперації зловмисники перевозили власника земельної ділянки у багажнику автомобіля, до нього застосовували тортури.

Наразі слідством встановлюються інші факти вимагання "боргів". У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчі дії для притягнення до відповідальності інших учасників угруповання.

Нагадаємо, що Служба безпеки України затримала у Кіровоградській області учасників організованого угруповання, які тероризували та вимагали гроші з місцевих мешканців.

Читайте також

1