На Одещині демонтували останній в Україні пам`ятник Леніну

Останнього Леніна знесли у селі Старі Трояни
На Одещині демонтували останній в Україні пам`ятник Леніну
Знесений пам`ятник Леніну (Фото: Фейсбук)
27 Січня 2021, 14:29
читать на русском

У селі Старі Трояни Ізмаїльського району Одеської області знесли останній в Україні монумент Леніну, встановлений на вулиці.

Про це заявив представник проєкту "Декомунізація. Україна" Вадим Поздняков на своїй сторінці у Фейсбук.

Якщо говорити про території, відкриті для громадян, то останній пам`ятник Леніну на території України повалений! - заявив Поздняков.


Активіст додав, що аналогічні скульптури ще залишилися на окупованих територіях і в закритих приміщеннях, наприклад, на підприємствах, у санаторіях.

Читайте також

Подробиці знесення пам`ятника Леніну розповів у своєму Фейсбуці активіст Сергій Стерненко. За його словами знесли монумент у Старих Троянах сьогодні вночі. Невідомі особи прикріпили до пам`ятника трос і скинули з постаменту, від удару скульптура розбилася.

Крім того, за його інформацією, в селі Холмське Арцизького району Одеської області невідомі пошкодили бюст Карла Маркса.

Нагадаємо, 21 січня в Одеській області в селищі Калчева Болградського району демонтували золотий пам’ятник Леніну. Монумент демонтували силами місцевих жителів і продали в парк Фрумушика-Нова, де в останні роки збирають радянські пам’ятники Леніну, Сталіну, Марксу та іншим.

1