На окупованих територіях Харківщини депортують людей до РФ та вводять рубль

В захоплених громадах тяжка ситуація, адже вони вже кілька місяців перебувають під повною окупацією
На окупованих територіях Харківщини депортують людей до РФ та вводять рубль
Ізюм, Харківська область. Наслідки російських обстрілів / Фото з Telegram
30 Травня 2022, 15:35
читать на русском

У Харківські області зафіксовані випадки примусової евакуації в Росію та введення в обіг рублів. Ворог не погоджує евакуаційні коридори і не дозволяє завозити гуманітарну допомогу до окупованих громад.

Про це повідомив керівник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі інформаційного телемарафону, пише "УНІАН".

Щодо введення в обіг рублів, така інформація була щодо Вовчанської та Куп'янської громад. Щодо примусової паспортизації, такої інформації у нас немає. Щодо примусової евакуації на територію РФ – така інформація була, - розповів він.

За словами Синєгубова, ворог поки що не погоджує евакуаційні коридори і не дозволяє завозити туди гуманітарну допомогу. В захоплених громадах тяжка ситуація, адже вони вже кілька місяців перебувають під повною окупацією.

Щодо ситуації у Харкові, то, за словами глави ОВА, декілька днів поспіль фіксуються удари по самому місту, також зазнали обстрілів населені пункти Чугуїв, Дергачі, Золочів і відповідні райони.

В Харкові трохи тихіше, однак на вулиці перебувати небезпечно, тому що можуть прилетіти снаряди до будь-якої точки міста. Обстріли ведуться з артилерії, РСЗВ "Смерч" та "Ураган". Враховуючи відстань їхньої дії, РФ може вести вогонь безпосередньо зі своєї території, - сказав Синєгубов.

Нагадаємо, що від понеділка, 30 травня, у Харкові та області змінили тривалість комендантської години.

Читайте також