На окупованих територіях України стежитимуть за екологічною ситуацією через знімки

Знімки будуть використовувати для виявлення ділянок надзвичайних ситуацій
На окупованих територіях України стежитимуть за екологічною ситуацією через знімки
Військовослужбовці в ОРДЛО (фото: УНІАН)
10 Березня 2021, 22:02
читать на русском

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України планує моніторити екологічну ситуацію в ОРДЛО і Криму за допомогою супутникових знімків.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Мінреінтеграції спільно з партнерами планує використовувати супутникові знімки, які є найнадійнішими джерелами інформації про території України, де органи державної влади тимчасово не виконують свої повноваження, - йдеться в повідомленні.

Відтак, супутникові знімки використовуватимуться для розв'язання екологічних задач - таких, як контроль розвитку звалищ та їх рекультивації, збереження ґрунтів від деградації, покращення якості води; для моніторингу змін, які відбуваються в інженерно-транспортній інфраструктурі - щоб актуалізувати картографічну основу, моніторити розвиток або деградацію інфраструктури, моделювати поточні системи та проєктувати рішення.

Читайте також

Також знімки будуть використовувати для виявлення ділянок надзвичайних ситуацій, моніторингу розвитку надзвичайних ситуацій та прогнозування й оцінки збитків.

Питання екологічних проблем на тимчасово окупованих Росією територіях України вже давно гостро стоїть. Зараз нам вкрай необхідно зосередити увагу на цьому питанні, в тому числі увагу міжнародної спільноти, адже загроза екологічної катастрофи на ТОТ стосується не тільки наших окупованих територій, не тільки всієї території України, а стосується і торкнеться всієї Європи, - зазначив заступника міністра Вячеслав Шаповалов.

Нагадаємо, що Державна екологічна інспекція буде відслідковувати незаконні вирубки лісу та розробки кар’єрів за допомогою аерокосмічної зйомки. Очікується, що вона також зможе фіксувати транспорт порушників.

1