На окупованому Донбасі і в Криму працюватиме "єМалятко"

Усі охочі зможуть зареєструвати свою дитину за українським законодавством
На окупованому Донбасі і в Криму працюватиме "єМалятко"
Немовля (Фото: pixabay)
24 Лютого 2021, 14:05
читать на русском

Мешканці тимчасово окупованих територій на Донбасі і в Криму зможуть скористатися послугою "єМалятко".

Про це  у своєму телеграм-каналі повідомив прем`єр-міністр України Денис Шмигаль.

Це важливе рішення в контексті реінтеграційного блоку та підтримки українців, що постраждали внаслідок російської агресії в Криму та на Донбасі, - підкреслив глава уряду (досьє Дениса Шмигаля).

Таке рішення Кабміну дасть змогу громадянам України, що перебувають на тимчасово окупованих територіях, зручно та просто зареєструвати народження дитини.

Батьки немовлят зможуть отримати електронний примірник судового рішення про встановлення факту народження дитини. Після цього номер документа потрібно буде внести до заяви на порталі Дія, на підставі якої відділ РАЦС зареєструє народження та оформить свідоцтво, - пояснив Шмигаль.

Прем`єр також наголосив, що нині  майже кожна друга українська сім'я при народженні дитини користується "єМалятко", адже це 9 державних послуг в одному вікні.

Читайте також

Нагадаємо, міністерство цифрової трансформації пообіцяло до кінця 2020 року зробити доступним по всій Україні онлайн-сервіс "єМалятко". Сервіс дозволяє батьками отримати всі необхідні послуги для новонародженої дитини онлайн за 20 хвилин замість візитів до 11 державних установ та збору 37 документів.

1