Україна не відмовиться ні від Криму, ні від Донбасу - МЗС

На його думку, надія тільки на міжнародний тиск
Україна не відмовиться ні від Криму, ні від Донбасу - МЗС
МЗС України (фото: Укрінформ)
29 Грудня 2020, 07:33
читать на русском

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в черговий раз зазначив, що Україна не відмовиться ні від Криму або ні від Донбасу.

Про це він заявив в інтерв'ю Internationale Politik.

Росія може вивести свої війська з двох причин. З одного боку, тому що міжнародний тиск настільки великий, що доводиться погоджуватися на домовленості у рамках "нормандського формату". З іншого боку, тому що витрати на підтримку окупації стають для Кремля занадто високими. Адже ситуація на окупованих територіях стає все гіршою і гіршою, регіон знаходиться на межі економічної та соціальної прірви, - заявив міністр.

Читайте також

Дипломат також зазначив (досьє Кулеби), що досягнення мирної угоди між Росією і Україною є питанням дипломатії.

В історії є багато прикладів того, як країни з несумісними позиціями зрештою прийшли до угоди через довгий час. Однак ми ні за яких обставин не відмовимося від двох основоположних принципів. По-перше, Україна ніколи не відмовиться ні від Криму, ні від Донбасу. А по-друге, Україна продовжить свій шлях як європейська країна, як частина Заходу, тому що її розрив з "русскім міром" остаточний. Все інше - питання часу і дипломатії, - додав він.

Нагадаємо, раніше перший президент України Леонід Кравчук пояснив заяву чинного президента Володимира Зеленського про ймовірний напад Росії на Україну і про можливість масової мобілізації українців.