На парламентських виборах у Болгарії перемогла партія місцевого співака і шоу-мена

Телеведучий і співак Славі Трифонов очолює партію "Є такий народ"
На парламентських виборах у Болгарії перемогла партія місцевого співака і шоу-мена
Славі Трифонов (Фото: Фейсбук)
15 Липня 2021, 21:46
читать на русском

На дострокових парламентських виборах у Болгарії, за попередніми підрахунками, перемогла партія шоу-мена Славі Трифонова "Є такий народ".

Про це з посиланням на ЦВК Болгарії повідомили Bulgarian News Agence та News.bg.

Партія Трифонова набрала 24,08% (657 тисяч голосів). На другому місці опинилася партія "ГЕРБ-СДС" (Громадяни за європейський розвиток Болгарії — Союз демократичних сил) колишнього прем'єра Бойко Борисова — 23,51% (642 тисячі).

Далі йдуть "Болгарська соціалістична партія" (13,39% голосів), коаліція на чолі з "Демократичною Болгарією" (12,64%", "Рух за права і свободи" (10,71%) і "Вставай! Мафія геть!" (5,01%).

Нагадаємо, на виборах 4 квітня перемогу здобула правоцентристська партія ГЕРБ, яка здобула 75 місць у парламенті із 240 можливих.

Друге місце здобула партія "Є такий народ" (51 місце) Славі Трифонова. Третє місце було у Болгарської соціалістичної партії (43 місця). Всього у парламент пройшли 6 політсил.

Новий парламент розпочав свою роботу 15 квітня. Відтоді депутати тричі намагалися сформувати уряд, однак їм цього так і не вдалося зробити, тому його розпустили і призначили дострокові вибори.

Довідка: Славі Трифонов - болгарський співак, телеведучий і політичний діяч. Він творець і фронтмен музичного гурту "Ку-Ку Бенд". Починаючи з 1993 року, вони випустили двадцять два альбоми й більш як триста пісень. Також він є власником телеканалу 7/8 TV.

Після участі акторського складу шоу "Каналето" в протестах проти уряду болгарського прем'єр-міністра Жана Віденова, при якому країна опинилася в стані гіперінфляції, протягом довгого часу Трифонов викладав свою громадянську позицію стосовно актуальних питань в Болгарії в етері телепередачі "Шоутен на Славі".

Читайте також

1