На півдні України оголосили збори військ територіальної оборони

Вони мають підсилити захист держкордону
На півдні України оголосили збори військ територіальної оборони
Військовий тероборони (Фото: ЗСУ)
6 Квітня 2021, 14:26
читать на русском

У прикордонних районах на півдні України оголосили збори військ територіальної оборони (ТрО) для посилення і захисту держкордону, охорони й оборони окремих об’єктів та боротьби з диверсантами.

Про це заявили у пресслужбі Сухопутних військ ЗСУ.

У відомстві повідомили, що метою зборів є нарощування спроможностей підрозділів ТрО до виконання визначених їм завдань.

Основними цілями зборів є удосконалення рівня умінь і практичних навичок командирів та штабів щодо управління підрозділами, підвищення індивідуальних навичок військовослужбовців щодо виконання визначених завдань на реальних об’єктах, зокрема:

  •  охорона та захист адміністративного кордону з АР Крим, прикриття десантно-доступних ділянок узбережжя;
  • виконанні завдань з контролю населених пунктів, з охорони органів державної влади, посиленню охорони критичних об’єктів, мостів, несення служби на блок-постах, контроль населених пунктів з виконанням завдань комендантської години;
  • боротьба з диверсійно-розвідувальними силами, іншими озброєними формуваннями агресора та антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями.

Читайте також

Довідка: Війська територіальної оборони є резервним компонентом ЗСУ і призначені для територіальної оборони. В Україні є 25 бригад тероборони, у них зараховані приблизно 100 тисяч українців. Завданням таких підрозділів є зустріти ворога та дати йому перший бій, поки на підмогу не прийдуть професійні військові.


Контекст. 26 березня поблизу населеного пункту Шуми на Донбасі російській найманці обстріляли позиції українських захисників, внаслідок чого загинули четверо воїнів, ще двоє отримали поранення.

Через ескалацію на Донбасі президент Володимир Зеленський відправив в зону ООС головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака.

Також Зеленський попросив допомоги у лідерів "нормандської четвірки" і закликав їх "зробити все можливе для збереження режиму повного та всеосяжного припинення вогню".

Детальніше про ескалацію військового конфлікту на Донбасі читайте у матеріалі Парламент.UA: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією.