На початку 2024 року в Україні запустять платформу про усиновлення "Україна для кожної дитини"

Завдяки платформі у Мінсоцполітики сподіваються популяризувати та стимулювати розвиток сімейного виховання дітей в Україні
На початку 2024 року в Україні запустять платформу про усиновлення "Україна для кожної дитини"
Робота за комп’ютером (фото: pexels)
23 Грудня 2023, 14:46
читать на русском

В Україні на початку 2024 року планують запустити Єдину державну онлайн-платформу про усиновлення та форми сімейного виховання "Україна для кожної дитини".

Про це повідомило Міністерство соціальної політики.

Наразі запрацювала пробна версія платформи про усиновлення та сімейне виховання.

"Люди, які відкрили своє серце, щоби взяти дитину у родину, які готові ділитися з нею своєю любов'ю, мають неабияку сміливість. Наша платформа підтримуватиме їх на цьому шляху", – зазначає міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

"Україна для кожної дитини"  стане онлайн-платформою, де в єдиному місці можна знайти усю необхідну інформацію та ресурси, що стосуються усиновлення і влаштування дитини в сімейні форми виховання. А саме:

  • отримати покроковий алгоритм дій, щоб прийняти дитину у свою сім’ю;
  • дізнатися про сімейні форми виховання;
  • знайти потрібного експерта;
  • отримати підтримку в процесі адаптації дитини і родини;
  • пройти освітні онлайн-курси для майбутніх усиновлювачів.

Завдяки платформі у Мінсоцполітики сподіваються популяризувати та стимулювати розвиток сімейного виховання дітей в Україні.

"Звісно, ніхто не може врятувати всіх дітей, але кожен з нас може повністю змінити історію принаймні однієї дитини, прийнявши її у свою родину", – додала очільниця Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей Ірина Тулякова.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України суттєво спростив норми надання та позбавлення статусу дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування. Що ж стосується усиновлення, то воно також отримало деякі зміни.

Читайте також

1