На початку війни Кремль телефонував в ОП та вимагав здаватися - WP

Керівник Офісу президента України лише вилаяв "шістку" путіна й поклав слухавку
На початку війни Кремль телефонував в ОП та вимагав здаватися - WP
Андрій Єрмак / Фото: president.gov.ua
24 Серпня 2022, 16:19
читать на русском

24 лютого з Кремля телефонували в Офіс президента та вимагали здатися. Українці їх вилаяли та поклали слухавку.

Про це йдеться у матеріалі американської газети The Washington Post щодо оборони столиці, який випустили з нагоди Дня Незалежності України.

Як пише видання, у перший день повномасштабного російського вторгнення главі Офісу президента Андрію Єрмаку зателефонував найближчий соратник Путіна Дмитро Козак.

Сам Козак родом з Україні, але протягом двох десятиліть обіймає ключові пости в Кремлі та виконує найважливіші завдання російського "фюрера". Він сказав Єрмаку, що українцям настав час здаватися. На що керівник ОПУ лише вилаяв його й поклав слухавку.

Також у матеріалі WP згадується розмова міністра оборони України Олексія Резнікова з білоруським колегою Віктором Хреніним напередодні вторгнення та за кілька днів після. Так, 22 лютого Хренін, "давши слово офіцера", запевняв, що наступу з території Білорусі не буде.

Під час наступної розмови, 26 лютого, білоруський міністр зателефонував Резнікову, аби "тремтячим голосом" передати послання міноборони РФ Шойгу, мовляв, "якщо Україна підпише акт про капітуляцію, вторгнення припиниться". Резніков відповів: "Я готовий прийняти капітуляцію з боку Росії".

Нагадаємо, що секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що президент РФ Володимир Путін поставив на карту все, тому він не зупинятиметься.

Читайте також

1