На порталі "Дія" стануть доступними три нові соціальні послуги: які саме

Скористатись ними можна буде вже наприкінці листопада
На порталі "Дія" стануть доступними три нові соціальні послуги: які саме
Портал “Дія” (Фото: Мінцифри)
23 Жовтня 2021, 21:01
читать на русском

Три нові соціальні послуги будуть доступними з листопада на порталі "Дія". Йдеться про отримання субсидій, призначення пенсій та послуги для внутрішньо переміщених осіб.

Про це заявив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров на спільному брифінгу Мінцифри та Міністерства соціальної політики.

Наприкінці листопада ми запускаємо можливість отримати пенсії, тобто зареєструватися для того, щоб отримати пенсію. Також ми запускаємо послугу, пов'язану з отриманням субсидій, - сказав він.

За словами Федорова, на порталі також запустять послугу для внутрішньо переміщених осіб, яким кожні шість місяців потрібно з'являтися в держорганах і підтверджувати інформацію. Це потрібно для того, аби продовжувати отримати виплати від держави. При цьому з появою цієї послуги це можна буде зробити онлайн та за допомогою кількох кліків.

Нагадаємо, що найближчим часом на порталі "Дія" запрацює нова послуга - можливість оформлення договору купівлі-продажу автомобіля онлайн. Для цього продавцеві та покупцеві необхідно авторизуватись, заповнити договір про купівлю-продаж транспортного засобу в електронному вигляді.

Читайте також