На позачергове засідання Ради прийшло менше сотні депутатів

На засіданні немає жодного нардепа від партії "ОПЗЖ"
Ексклюзив
На позачергове засідання Ради прийшло менше сотні депутатів
Нардепи не прийшли на роботу (скріншот відео)
20 Липня 2021, 14:37
читать на русском

На позачергове засідання Верховної Ради України, на якому нардепи мали розглянути питання судової реформи, прийшло лише 99 парламентарів.

Про це повідомив кореспондент Парламент.UA.

Із 99 присутніх  нардепів 64 – "Слуги народу", фракція "ОПЗЖ" не прийшла у повному складі. У президії Ради сидить лише перший віцеспікер Руслан Стефанчук, який і веде засідання.

Все одно, будемо працювати за регламентом з тими, хто присутній, – заявив Стефанчук (досьє Руслана Стефанчука).

Таким чином депутати взялися голосувати за постанови, які внесені до порядку денного. Наразі відомо, що за перший пункт порядку денного, постанову 3711-д - про скасування рішення ВР про повторне прийняття в цілому з урахуванням пропозицій президента закону про внесення змін до закону "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України проголосували лише 17 депутатів, таким чином рішення не прийнято.

За подіями в залі і надалі слідкують наші журналісти.

Нагадаємо, вчора, 19 липня Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков підписав розпорядження про скликання позачергового пленарного засідання Верховної Ради України дев’ятого скликання на 20 липня на вимогу президента Зеленського. На ньому депутати мають розглянути 10 проєктів постанов, які стосуються реформи судочинства в Україні.

1