На Прикарпатті хворих на covid-19 почали шпиталізувати до мобільного госпіталю

У госпіталі працюватиме вісім бригад медиків
Головне
На Прикарпатті хворих на covid-19 почали шпиталізувати до мобільного госпіталю
Мобільний шпиталь на Прикарпатті (Фото: Арсен Аваков Твіттер)
10 Березня 2021, 17:04
читать на русском

До першого в Україні мобільного госпіталю для хворих на коронавірус, який розташований на території Богородчанської ЦРЛ Івано-Франківської області, госпіталізували першого пацієнта.

Про це повідомило Суспільне.

Як розповів директор Богородчанської ЦРЛ Іван Коляджин, нині у лікарні зайняте 231 ліжко з 250. 19 ліжок, які залишилися тримають для найважчих хворих, а також, якщо тим, хто лікуватиметься у модулях мобільного шпиталю, стане гірше.

Лікарня заповнена. Починаємо заповнювати модулі, тому що на Прикарпатті ситуація погіршилася. І запрацював мобільний госпіталь, щоб трохи розвантажити область. Швидка допомога повідомлена. А ті ліжка, які залишилися в лікарні, – на випадок, якщо хворим, які лікуватимуться в модулях, стане гірше. Тоді їх можна буде перевести, - розповів Коляджин.

Читайте також

До госпіталю пацієнтів направлятимуть сімейні лікарі і бригади швидкої допомоги. У додатково розгорнутих модулях працюватимуть вісім бригад медиків. Усі вони – працівники Богородчанської ЦРЛ.


Контекст. 20 лютого через погіршення епідеміологічної ситуації на Прикарпатті ДСНС розгорнула мобільний шпиталь для хворих на коронавірус.

Детальніше про те, що нині відбувається у "червоній" зоні карантину читайте у матеріалі Парламент.UA: Минув рік з коронавірусом, але висновків не зробили: чому Україну чекає новий локдаун.

1