На Прикарпатті ведмедиця відкусила чоловікові пів обличчя (відео)

Чоловікові зробили вже 37 пластичних операцій
На Прикарпатті ведмедиця відкусила чоловікові пів обличчя (відео)
Ведмідь (Фото: pexels)
8 Червня 2021, 22:00
читать на русском

Мешканець Івано-Франківської області Дмитро кілька років тому зустрів у лісі ведмедицю, яка напала на чоловіка і відкусила йому шматок обличчя з носом і верхньою щелепою.

Про це йдеться у сюжеті Надзвичайних новин, передає ТСН.

Ведмедиця гуляла поблизу села Уторопи, де місцеві завжди збирали гриби та ягоди, і цих хижих звірів там ніколи до цього не зустрічали. Як з'ясували тамтешні лісники, неподалік місця, куди забрів Дмитро, лежала туша оленя, тож ведмедиця захищала свою здобич.

Тварина накинулася на чоловіка і одразу відгризла пів обличчя. Дмитро розповідає, відбиватися від ведмедиці не було сенсу, та вже й не мав як.

Милістю Божою вона залишила мене живим і пішла, - пригадує Дмитро.

Чоловік, попри стан афекту і жахливі рани, підвівся і дійшов до села, а люди, які першими його зустріли, втікали з переляку, хтось навіть втрачав свідомість.

Відчув сильний удар по голові. Ведмедиця зняла кусок скальпу. Коли я злетів на землю, вона нахилилася, викусила повністю обличчя – ніс, верхня щелепа – було все викушене, - розповідає чоловік.

Дмитрові зробили вже 37 пластичних операцій, медики збирали його обличчя по частинах, деякі фрагменти навіть знайшли лісники на місці нападу. Реабілітацію Дмитро проходить і досі.

Нагадаємо, цьогоріч на Прикарпатті через холодну весну і нестачу їжі в лісах почастішали напади бурих ведмедів на людські оселі. Ведмеді трощать вулики і душать худобу.

Читайте також

1