На протести у Білорусі вийшли пенсіонери і медики - фото

Щопонеділка мінські пенсіонери виходять висловити свою громадянську позицію
На протести у Білорусі вийшли пенсіонери і медики - фото
Марш пенсіонерів у Білорусі Фото: TUT.BY
23 Листопада 2020, 15:13
читать на русском

У Мінську пенсіонери та медики знову вийшли на вже традиційний понеділковий марш. Місцеві ЗМІ називають сьогоднішню акцію "Маршем мудрості".

Пенсіонери виходять висловити свою громадянську позицію. До людей похилого віку приєдналися і працівники охорони здоров'я, щоб в разі чого надати медичну допомогу учасникам акції, - повідомляє Оnliner.by.

Ще до початку ходи пенсіонерів мінська підземка попросила вибачення за незручності та заявила про закриття вестибюля №2 станції метро "Площа Леніна", потім метрополітен почав працювати в штатному режимі.

До того моменту учасники маршу вже почали свій традиційний хід по проспекту Незалежності. Силовики просили їх розійтися, нагадуючи, що захід не санкціонований.

Читайте також


Телеграм-канал NEXTA повідомив, що проти літніх учасників ходи правоохоронці застосували силу.

Як повідомляють очевидці, одного з учасників маршу пенсіонерів з великим прапором затримали на площі Перемоги - "затягли до бусу". Але бабусь, які його захищали, не затримували.

Зазначається, що частина протестуючих все ж дісталася до площі Якуба Коласа, де традиційно закінчуються "Марші мудрості".

Нагадаємо, у Білорусі вже четвертий місяць проходять масові акції протесту незгодних з підсумками президентських виборів, які відбулися 9 серпня. Під час протестів силовики у країні діють жорстко, затримуючи громадян, застосовуючи до них насилля.

Створена у республіці Координаційна рада опозиції закликає продовжувати протести, влада заявляє про необхідність припинити незаконні акції.

Предстоятель Білоруської православної автокефальної церкви архієпископ Святослав Логін прокляв Олександра Лукашенка та відлучив його від церкви під час богослужіння у соборі св. Кирила Туравського в Торонто.