На росії проголосували за вихід із Європейського суду з прав людини

Держдума рф схвалила два законопроєкти
Важливо
На росії проголосували за вихід із Європейського суду з прав людини
Прапор Росії (фото: з відкритих джерел)
7 Червня 2022, 19:13
читать на русском

Парламент росії проголосував за вихід із Європейського суду з прав людини через те, що його рішення "прямо суперечили російській конституції".

Про це повідомили в TheGuardian.

Російські законодавці проголосували за вихід москви з-під юрисдикції Європейського суду з прав людини після більш ніж 20-річного перебування на посаді члена Ради Європи, головної правозахисної організації континенту, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що держдума рф схвалила два законопроєкти: перший - вихід країни з-під юрисдикції суду; другий - 16 березня як граничну точку. В результаті чого рішення проти рф, прийняті після цієї дати, не виконуватимуться.

Європейський суд з прав людини став інструментом політичної боротьби проти нашої країни в руках західних політиків, - сказав спікер нижньої палати парламенту В'ячеслав Володін.

За його словами, деякі рішення суду "прямо суперечили російській конституції, цінностям і традиціям".

Звернення до ЄСПЛ стало останнім заходом для позивачів у кількох резонансних справах, відхилених російськими судами, і тому сьогоднішній крок означає кінець того, що багато активістів бачили як останню надію на справедливість, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, росія вирішила вийти зі складу Ради Європи за власним бажанням.

Читайте також

1