На росії визнали "Азов" терористичною організацією

Таке рішення ухвалив Верховний суд рф
Головне
На росії визнали "Азов" терористичною організацією
Полк Азов Фото: azov.org.ua
2 Серпня 2022, 14:20
читать на русском

Верховний суд росії визнав український батальйон "Азов" терористичною організацією.

Про це повідомляють російські інформагентства із зали суду.

Зазначається, що під час засідання суду голова громадської спостережної комісії (ГСК) Москви Георгій Волков заявив, що у полку "Азов" практикували канібалізм. Про це йому начебто стало відомо від одного з полонених росією "азовця".

В "Азові" практикувалося людожерство, у цьому зізнався один із полонених, — сказав Волков.

Він додав, що серед полонених з "Азова" ніхто "не розкаюється у своїх злочинах".

Як пишуть росЗМІ, тепер бійців "Азова" можуть судити в росії як "пособників, учасників та організаторів терористичної організації". Керівникам "Азову" загрожує позбавлення волі на строк від 15 до 20 років зі штрафом до 1 млн рублів, пересічним учасникам – від 5 до 10 років зі штрафом до 500 тисяч рублів. Однак, звільняються від кримінальної відповідальності ті, хто добровільно припинив участь у діяльності організації до початку розслідування.

Довідково: полк "Азов" — один з найсильніших підрозділів Національної гвардії України, входить до складу Східного оперативно-територіального об'єднання. Його озброєно за останнім словом військової справи.

Саме бійці з полку "Азов" боронили Маріуполь від російських загарбників.

Нагадаємо, зранку 29 липня російські пропагандисти повідомили, що ЗСУ обстріляли колонію в Оленівці Донецької області, де утримуються українські полонені. Влада так званої "ДНР" стверджує, що внаслідок обстрілу загинули не менше 53 українських військовополонених.

Згодом Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив заяву щодо трагедії в Оленівці Донецької області, де російські бойовики обстріляли колонію, в якій перебували українські військовополонені.

Представник ГУР у коментарі Суспільному сказав, що це обстріл колонії був провокацією росіян: "Бо встановити звідки був обстріл фахівцям досить просто. Поки жодних подробиць по поранених і загиблих в них немає".

В Офісі Генпрокурора повідомили, що внаслідок удару по території виправної колонії в тимчасово окупованій Оленівці загинули близько 40 українських військовополонених, ще 130 — отримали поранення.

Своєю чергою очільник МЗС України Дмитро Кулеба закликав усіх партнерів жорстко засудити обстріл окупантами колонії в Оленівці, де загинули та отримали поранення наші військовополонені, і визнати росію державою-терористом.

1