Рашисти в Оленівці вбили понад 50 полонених українських військових

Російські пропагандисти заявляють, що удар по колонії був від ЗСУ
Головне
Рашисти в Оленівці вбили понад 50 полонених українських військових
Російські солдати Фото: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua
29 Липня 2022, 13:37
читать на русском

Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив заяву щодо трагедії в Оленівці Донецької області, де російські бойовики обстріляли колонію, в якій перебували українські військовополонені.

У Генштабі заявляють, що збройні сили російської федерації "здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в населеному пункті Оленівка, Донецької області, де утримувалися в тому числі й українські полонені".

Російські окупанти переслідували, таким чином, свої злочинні цілі - звинуватити Україну у скоєнні "воєнних злочинів", а також приховати тортури над полоненими і розстріли, які здійснили там за наказами окупаційної адміністрації та командування зс рф на тимчасово окупованій території Донецької області. Наслідки обстрілу уточнюються, - йдеться у повідомленні.

За інформацією командувача Ракетних військ і артилерії Командування сухопутних військ ЗС України, по району населеного пункту Оленівка Збройні Сили України ракетних і артилерійських ударів не завдавали.

Ракетні війська і артилерія ЗС України, завдяки отриманій від країн-партнерів високоточній зброї, завдають винятково точних ударів тільки по військових російських об'єктах. Збройні Сили України в повному обсязі неухильно дотримуються принципів та виконують норми міжнародного гуманітарного права, ніколи не вели та не ведуть обстріл цивільної інфраструктури, тим більше місць, де ймовірно утримують військовополонених побратимів, - додали у Генштабі.

Увага! Кадри 18+

Засновник та перший командир полку "Азов", полковник Національної гвардії України Андрій Білецький у Телеграмі повідомив, що "цієї ночі росіяни вбили частину полонених азовців".

Російське командування обставило масове убивство полонених як дії української армії. Бійці полку були переведені в окрему будівлю. Була проведена пропагандистська робота - знятий людоїдський фільм про "Азовсталь". Ми збираємо інформацію про жертв і конкретних виконавців цього воєнного злочину. Вже очевидно, що це був заздалегідь спланований акт країни, для якої невідоме поняття офіцерської честі, а тим більше - дотримання Женевських конвенцій, правил, законів та звичаїв війни, - зазначив він.

Білецький оголосив "полювання на кожного причетного до масового убивства".

Понесе відповідальність кожен рядовий виконавець і кожен організатор незалежно від посади та місця перебування. Де б ви не ховалися, ви будете знайдені й екстерміновані, - заявив він.

Водночас джерела видання "Українська правда" в Головному управління розвідки Міноборони України повідомили, що зафіксували удари по Оленівці з боку базування російських військ. Інший співрозмовник видання повідомив, що днями українських полонених перевели до промзони, саме у цей барак, по якому 29 липня завдали удару.

Це був барак, у якому були бійці "Азова", їх перевели до нього за кілька днів до обстрілу, ми ще не могли зрозуміти, чому, - сказало джерело.

Нагадаємо, зранку 29 липня російські пропагандисти повідомили, що ЗСУ обстріляли колонію в Оленівці Донецької області, де утримуються українські полонені. Влада так званої "ДНР" стверджує, що внаслідок обстрілу загинули не менше 53 українських військовополонених.

1