Стало відомо, у яких умовах окупанти утримують військових із "Азовсталі"

ООН і Червоний Хрест контролюють ситуацію
Головне
Стало відомо, у яких умовах окупанти утримують військових із "Азовсталі"
Українські захисники з Азовсталі Фото: Reuters
25 Травня 2022, 08:15
читать на русском

Дружина командира полку "Азов" Дениса Прокопенка розповіла, що українські захисники, яких евакуювали з "Азовсталі" в Маріуполі, знаходяться в задовільних умовах у в'язниці в селі Оленівка на Донеччині.

Про це повідомили в The Gardian.

Командир полку "Азов" Денис Прокопенко зміг зателефонувати своїй дружині Катерині з російської в'язниці.

Він сказав, що в нього все добре, і запитав, як я, - розповіла Катерина Прокопенко.

Вона зазначила, що з інших джерел також чула, що умови є більш-менш задовільними.

Їх годують, дають воду. Умови відповідають вимогам, і за цей короткий період вони не зазнали насильства, – сказала Катерина. - Що буде далі, ми, звичайно, не знаємо, але на цей момент є треті сторони — ООН і Червоний Хрест — які контролюють ситуацію, - пояснила вона.

Проте дівчина не знає, чи міг Прокопенко вільно говорити під час телефонної розмови.

Катерина додала, що нікого з бійців не вивозили до росії. Більшість з поранених бійців утримують у в'язниці в селі Оленівка на Донеччині, а важкопоранені перебувають у лікарні в Новоазовську.

Нагадаємо, заблокованих у Маріуполі українських військовослужбовців у ніч на 17 травня почали евакуйовувати з заводу "Азовсталь". Як повідомили у Генеральному штабі ЗСУ, вище військове командування віддало наказ командирам підрозділів, які перебувають на "Азовсталі", зберегти життя особового складу. Евакуйованих російські бойовики вивозили на підконтрольні "ДНР" території. Була інформація, що далі їх вивозять на росію, одна офіційна влада України цього не підтверджувала і не спростовувала.

Військове керівництво країни запевняло, що ведуться перемовини про повернення евакуйованих бійців на підконтрольну Україні територію через процедуру обміну.

Читайте також

1