Незабаром Україна зможе поховати загиблих на "Азовсталі" - командир полку "Азов"

Денис Прокопенко розповів, чому азовці припинили оборону Маріуполя
Незабаром Україна зможе поховати загиблих на "Азовсталі" - командир полку "Азов"
Денис Прокопенко Фото: скрін з відео azov.org.ua
20 Травня 2022, 15:07
читать на русском

"Азов" отримав наказ зберегти життя і припинити оборону Маріуполя. Незабаром Україна зможе поховати захисників, що загинули, захищаючи людей на "Азовсталі".

Про це у відеозверненні заявив командир полку "Азов" Денис Прокопенко (позивний Друг Редіс):

За його словами, українське військове керівництво дало наказ про збереження життя та здоров'я військовослужбовців та припинення оборони Маріуполя:

86 днів оборони Маріуполя. Вище військове керівництво дало наказ про збереження життя і здоров’я військовослужбовців гарнізону та припинення оборони міста. Попри важкі бої, кругову оборону та відсутність постачання, ми постійно наголошували на трьох найважливіших для нас умовах, а саме цивільні, поранені та загиблі.

Прокопенко зазначив, що важкопоранені отримали необхідну допомогу та їх вдалося евакуювати з подальшим обміном та доставкою на підконтрольну частину України.

Щодо загиблих героїв процес триває та надіюсь найближчим часом рідні та вся Україна зможе з почестями поховати своїх воїнів, - додав він.

Нагадаємо, заблокованих у Маріуполі українських військовослужбовців у ніч на 17 травня почали евакуйовувати з заводу "Азовсталь". Як повідомили у Генеральному штабі ЗСУ, вище військове командування віддало наказ командирам підрозділів, які перебувають на "Азовсталі", зберегти життя особового складу.

У Генштабі розповіли про евакуацію 53 важкопоранених військовослужбовців - їх доставлено до медичного закладу у Новоазовську (Донецька область). Ще 211 захисників через гуманітарний коридор були евакуйовані до Оленівки.

Військове керівництво країни запевняло, що ведуться перемовини про повернення евакуйованих бійців на підконтрольну Україні територію через процедуру обміну.

19 травня росЗМІ повідомили, що окупанти начебто полонили заступника командира полку "Азов", капітана Святослава Паламара. Однак "Калина" записав відеозвернення, в якому повідомив, що він і командування полку перебувають на території "Азовсталі".

Читайте також

1