Ведеться певна операція: частина полку "Азов" залишилася на "Азовсталі"

Капітан Святослав Паламар записав нове відео
Ведеться певна операція: частина полку "Азов" залишилася на "Азовсталі"
Азовсталь Фото: ТАСС
20 Травня 2022, 09:03
читать на русском

Заступник командира полку "Азов", капітан Святослав Паламар (Калина) записав нове відеозвернення, в якому повідомив, що він і командування полку перебувають на території "Азовсталі".

Раніше російські ЗМІ поширили повідомлення, що Калина нібито здався в полон.

Паламар зазначив, зараз триває операція, деталі якої він не може розголошувати.

Слава Україні! Сьогодні 85 день війни (19 травня. - Ред.), я і командування знаходимося на території заводу "Азовсталь". Йде певна операція, деталей якої я не розголошуватиму. Дякую всьому світові і дякую Україні за підтримку. Побачимося, - сказав він у відеозверненні.

Тим часом розвідка Великої Британії опублікувала інформацію, що з території "Азовсталі" в Маріуполі ймовірно вийшли понад 1 700 українських військових. Однак невідомо, скільки ще наших захисників перебуває на території.


Нагадаємо, заблокованих у Маріуполі українських військовослужбовців у ніч на 17 травня почали евакуйовувати з заводу "Азовсталь". Як повідомили у Генеральному штабі ЗСУ, вище військове командування віддало наказ командирам підрозділів, які перебувають на "Азовсталі", зберегти життя особового складу.

У Генштабі розповіли про евакуацію 53 важкопоранених військовослужбовців - їх доставлено до медичного закладу у Новоазовську (Донецька область). Ще 211 захисників через гуманітарний коридор були евакуйовані до Оленівки.

Військове керівництво країни запевняло, що ведуться перемовини про повернення евакуйованих бійців на підконтрольну Україні територію через процедуру обміну.

Читайте також

1