Червоний Хрест почав реєструвати українських бійців, яких рашисти вивозять з "Азовсталі"

Кожного полоненого "азовця" просять заповнювати анкети
Головне
Червоний Хрест почав реєструвати українських бійців, яких рашисти вивозять з "Азовсталі"
Представники Червоного Хреста Фото: facebook.com/RedCrossUkraine
19 Травня 2022, 15:35
читать на русском

Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) реєструють сотні українських військових, яких російські окупанти вивозять з території заводу "Азовсталь".

Про це йдеться у заяві організації.

Зазначається, що у вівторок, 17 травня, "МКЧХ почав реєструвати комбатантів, у тому числі поранених, на прохання сторін, що залишають завод".

Робота продовжилася у середу, а потім у четвер. МКЧХ не транспортує військовополонених у місця їх подальшого утримання. У ході проведеної МКЧХ реєстрації кожен полонений заповнює анкету, вказуючи свої особисті дані, такі як ім'я та дата народження, а також найближчого родича. Ця інформація дозволяє МКЧХ стежити за долею взятих у полон осіб та допомагати їм залишатися на зв'язку зі своїми сім'ями, - пояснили в організації.

Нагадаємо, заблокованих у Маріуполі українських військовослужбовців у ніч на 17 травня почали евакуйовувати з заводу "Азовсталь". Як повідомили у Генеральному штабі ЗСУ, вище військове командування віддало наказ командирам підрозділів, які перебувають на "Азовсталі", зберегти життя особового складу.

У Генштабі розповіли про евакуацію 53 важкопоранених військовослужбовців - їх доставлено до медичного закладу у Новоазовську (Донецька область). Ще 211 захисників через гуманітарний коридор були евакуйовані до Оленівки.

Військове керівництво країни запевняло, що ведуться перемовини про повернення евакуйованих бійців на підконтрольну Україні територію через процедуру обміну.

Читайте також