Верещук розповіла про долю поранених "азовців", евакуйованих на окуповану територію

Україна домовлятиметься з російськими бойовиками про обмін полонених
Головне
Верещук розповіла про долю поранених "азовців", евакуйованих на окуповану територію
Евакуація з “Азовсталі” Фото: @Reuters
17 Травня 2022, 13:05
читать на русском

Україна готується до обміну російських полонених солдатів на поранених українських захисників, яких в ніч на 17 травня було вивезено із заводу "Азовсталь" в Маріуполі на непідконтрольну нашій владі територію.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністерка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук у Телеграмі.

Вона (досьє Верещук) зазначила, що йдеться про 52 важкопоранених наших військовослужбовців.

Азовсталь: гуманітарна операція триває. В інтересах збереження життів вчора було евакуйовано 52 важкопоранених наших військовослужбовців. Після стабілізації їх стану ми їх обміняємо на російських військовополонених. Працюємо над подальшими етапами гуманітарної операції, - зазначила Верещук.

Про долю інших вивезених у так звану "ДНР" захисників, міністерка не повідомила.

Тим часом на росії держдума вирішила заборонити обмін військових з "Азовсталі". Спікер законодавчого органу рф вячеслав володін заявив, що "нацистські злочинці не повинні підлягати обміну, ми повинні робити все для того, щоб вони постали перед судом".

Нагадаємо, заблокованих у Маріуполі українських військовослужбовців у ніч на 17 травня почали евакуйовувати з заводу "Азовсталь". Як повідомили у Генеральному штабі ЗСУ, вище військове командування віддало наказ командирам підрозділів, які перебувають на "Азовсталі", зберегти життя особового складу.

У Генштабі розповіли про евакуацію 53 важкопоранених військовослужбовців - їх доставлено до медичного закладу у Новоазовську (Донецька область).

Новоазовськ

Ще 211 захисників через гуманітарний коридор були евакуйовані до Оленівки.

Оленівка

Військове керівництво країни запевняло, що ведуться перемовини про повернення евакуйованих бійців на підконтрольну Україні територію через процедуру обміну.