Сім автобусів під контролем рашистів вивезли захисників Маріуполя до колонії - Reuters

РосЗМІ пишуть, що "азовців" буде допитувати слідчий комітет рф
Важливо
Сім автобусів під контролем рашистів вивезли захисників Маріуполя до колонії - Reuters
Українські захисники з Азовсталі Фото: Reuters
18 Травня 2022, 09:02
читать на русском

У ніч на 18 травня російські бойовики вивезли понад 250 українських бійців з території металургійного заводу "Азовсталь" у Маріуполі.

Як повідомляє Reuters, автобуси з військовослужбовцями виїхали із металургійного заводу у супроводі російської бронетехніки.

За даними агенції, п'ятеро прибули до захопленого росією міста Новоазовська, де поранених бійців лікуватимуть (за запевненнями російської влади).

Новоазовськ

Ще сім автобусів з українськими бійцями прибули до нещодавно відкритої в'язниці в підконтрольній росії Оленівці.

Оленівка

За даними Reuters, в одному з автобусів в Оленівці були жінки в оливково-зеленій формі.

РосЗМІ повідомляють, що слідчий комітет рф планує допитати вивезених з "Азовсталі" солдатів, яких росія називає "нацистами".

Раніше заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що українська влада не розголошує, скільки бійців залишилося всередині заводу, доки всі не будуть у безпеці.

Нагадаємо, заблокованих у Маріуполі українських військовослужбовців у ніч на 17 травня почали евакуйовувати з заводу "Азовсталь". Як повідомили у Генеральному штабі ЗСУ, вище військове командування віддало наказ командирам підрозділів, які перебувають на "Азовсталі", зберегти життя особового складу.

У Генштабі розповіли про евакуацію 53 важкопоранених військовослужбовців - їх доставлено до медичного закладу у Новоазовську (Донецька область). Ще 211 захисників через гуманітарний коридор були евакуйовані до Оленівки.

Військове керівництво країни запевняло, що ведуться перемовини про повернення евакуйованих бійців на підконтрольну Україні територію через процедуру обміну.

Читайте також