На Шарія відкриють кримінальну справу в ЄС за відмивання грошей

Крім того, Шарій має виїхати з ЄС, бо Литва відхилила позов блогера щодо заборони в`їзду в країну
Головне
На Шарія відкриють кримінальну справу в ЄС за відмивання грошей
Анатолій Шарій (фото: Facebook)
27 Липня 2021, 18:13
читать на русском

Юрист Марк Фейгін повідомив у соцмережах, що до кінця літа у Євросоюзі відкриють кримінальну справу проти блогера Анатолія Шарія за відмивання грошей, отриманих від влади РФ і придбання на них вілли в Іспанії. Перевірка доходів Шарія вже розпочалася.

Про це Фейгін написав у своєму Твіттері.

Поки що ж литовський суд відмовив Шарію в оскарженні рішення департаменту міграції Литви і тепер він повинен буде виїхати з ЄС.

Перед вами рішення литовського суду, який відмовив у прийнятті позову Шарія до мене на підставі позбавлення його 10 травня 2021 року статусу біженця у Литві і заборони в'їзду у Литву терміном на 5 років. Він оскаржив це рішення департаменту міграції Литви, але після відмови йому він повинен залишити ЄС, - написав Фейгін і оприлюднив фото судового рішення.

За словами юриста, до кінця літа за його заявою щодо Шарія буде порушено кримінальну справу в ЄС за відмивання грошей, отриманих від влади і РФ і придбання на ці гроші вілли в Іспанії.

Нагадаємо, Литва оголосила Шарія персоною нон грата 10 травня 2021 року. Відразу після цього адвокати Шарія зробили запит на вивчення підстав такого рішення.


Контекст. Служба безпеки України оголосила про підозру у вчиненні злочину сепаратисту, блогеру Анатолію Шарію. На переконання слідчих, він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, що Анатолій Шарій діяв на замовлення іноземних структур.

Тим часом Анатолій Шарій прокоментував повідомлення СБУ про оголошення йому підозри у державній зраді. Він, не стримуючись у порівняннях, послав українську владу та СБУ, а президента Зеленського (досьє Володимира Зеленського) назвав недорозвинутим.

Також Шарій наголосив, що продовжуватиме свою пропагандистську діяльність з Європи і до України повертатися не збирається, що вважає Україну колонією і недодержавою.

2 березня 2021 року Печерський районний суд Києва дав дозвіл на затримання підозрюваного у державній зраді сепаратиста і блогера Анатолія Шарія. 

2 червня Печерський суд заарештував житло і банківські рахунки Шарія.

Читайте також

1