На Сході грози та шквали, на Заході сухо та сонячно: синоптикиня про погоду на п'ятницю

Місцями очікується вітер зі штормовими поривами до 15-18 метрів за секунду
На Сході грози та шквали, на Заході сухо та сонячно: синоптикиня про погоду на п'ятницю
Погода, літо, веселка, дерева Фото: УНІАН
24 Червня 2022, 08:07
читать на русском

У п'ятницю, 24 червня, у східних областях України очікуються грози та шквали, тоді як у західних регіонах буде суха та сонячна погода.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook.

На Лівобережжі циклон, центр якого розташувався східніше України, зумовить дощі, грози та при грозах навіть шквалисте посилення вітру. А ось у західних областях, північних та багатьох центральних антициклон на ім'я Frido витіснить опади і зробить завтра погоду сонячною, сухою, - сказала Наталка Діденко.
Вона зазначила, що очікується північно-східний та рвучкий вітер, місцями зі штормовими поривами до 15-18 метрів за секунду.

Своєю чергою стовпчики термометрів покажуть від 24 до 27 градусів тепла. Проте на Полтавщині, Сумщині, Харківщині, в Кропивницькому з районами, на Запоріжжі місцями буде від +19 до 23 градусів.

У Києві очікується мінлива хмарність, сонечко, суха та тепла погода. Проте буде рвучкий північно-східний вітер. Температура повітря буде від 25 до 26 градусів тепла.

Приємне літнє тепло найближчим часом домінуватиме в Україні, сильна спека малоймовірна, - додала Діденко.
Нагадаємо, синоптики Укргідрометцентру прогнозують, що в липні температура повітря буде близькою до норми, очікуються опади у вигляді злив та грозових дощів.