На святкову літургію до Варфоломія не пускатимуть з їжею та водою (трансляція)

Усі охочі помолитися з патріархом проходитимуть особистий огляд
Важливо
На святкову літургію до Варфоломія не пускатимуть з їжею та водою (трансляція)
Варфоломій і Єпіфаній (Фото: Обозреватель)
22 Серпня 2021, 08:27
читать на русском

У Православній церкві України розповіли подробиці організації Божественної літургії, яку 22 серпня у Святій Софії відслужать Вселенський патріарх Варфоломій та митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Про це повідомили у пресслужбі Української православної церкви.

Визначено, що на територію Святої Софії пускатимуть лише через пункти огляду. Заборонено проносити на територію пляшки з водою, харчі і плакати. На території собору будуть організовані пункти роздачі питної води.

На богослужіння слід прибути завчасно, з урахуванням проходження заходів безпеки, з собою мати документи, що посвідчують особу. Прохід буде відкрито з 6 години ранку. Слід звернути увагу на те, що можливості паркування автотранспорту в центрі Києва будуть обмежені, - наголосили у ПЦУ.

Духовенство для співслужіння повинно мати бути одягнене в церковний одяг жовтого/золотого кольору. До співслужіння та причастя матимуть можливість приступити всі, хто приготуються відповідно до традиції. На території Святої Софії буде організовано сповідь.

Під час богослужіння священники не одягатимуть митри, вживаючи лише камилавки (ченці – клобуки).

Пряму трансляцію літургії можна подивитись за посиланням: 

Нагадаємо, 21 серпня до України прибуде Вселенський патріарх Варфоломій, а 22 серпня він та Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолять літургію в Святій Софії. Початок богослужіння о 9:00.

Напередодні, 21 серпня, о 10:00 відбудеться урочиста зустріч і подячна молитва (Доксологія) Вселенського Патріарха у Михайлівському Золотоверхому соборі з нагоди прибуття в Україну.

Читайте також

1