На території Луганської області продовжується гасіння пожеж

Станом на 18:30 6 жовтня ліквідовано 9 основних осередків пожеж лісових масивів, очерету та сухої рослинності
На території Луганської області продовжується гасіння пожеж
Пожежі в Луганській області (фото: ДСНС)
6 Жовтня 2020, 20:55
читать на русском

На території Луганської області продовжується гасіння пожеж в природних екосистемах, які виникли 30 вересня та 1 жовтня. Найбільш складна обстановка склалася вздовж лінії розмежування на території Станично-Луганського, Новоайдарського, Сєвєродонецького районів, де до зони ураження потрапило 32 населених пункти.

Як повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій України, не допущено розповсюдження вогню до населених пунктів, потреби в евакуації не було.

Отже, станом на 18:30 6 жовтня з 10 основних осередків пожеж лісових масивів, очерету та сухої рослинності 9 осередків ліквідовано, 1 осередок локалізовано. За попередніми оцінками, орієнтовна площа, пройдена вогнем, складає понад 20 тис. га. Залучено важку інженерну техніку ЗСУ (БАТ – 2 од., ІМР – 1 од.) та пожежний потяг, - йдеться у повідомленні ДСНС.

Читайте також

Авіацією ДСНС протягом доби на території Луганської області здійснено 97 скидів (320 тон води). З початку гасіння пожеж 588 скидів (1 тис. 906 тон води).

Всього до гасіння залучено майже 1 тис. 600 осіб та 295 од. техніки, з них від ДСНС – майже 400 осіб та понад 100 од. техніки, у тому числі 3 літаки АН-32П та 2 вертольоти ДСНС.

Нагадаємо, на території Луганської області продовжується гасіння пожеж, які виникли 30 вересня.

Читайте також

Внаслідок масштабних пожеж у Луганській області загинуло 11 людей. 17 постраждалих з опіками та отруєнням чадним газом доправлено до медзакладів для надання першочергової допомоги.

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що пожежі мають ознаки підпалів. Пізніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що люди, які повністю втратили житло унаслідок пожеж у Луганській області, отримають 300 тисяч гривень компенсації, а на капітальний ремонт у частково зруйнованих будинках держава виділить 50 тисяч грн.

1