На виборах 31 жовтня працюватимуть 8500 правоохоронців

Під посиленою охороною вже працюють всі територіальні виборчі комісії
Важливо
На виборах 31 жовтня працюватимуть 8500 правоохоронців
Вибори 2020 року, виборець виходить з кабінки для голосування (фото: Парламент UA)
29 Жовтня 2021, 17:33
читать на русском

На позачергових виборах Харківського міського голови та проміжних виборах у парламент у двох одномандатних виборчих округах в Херсонській і Черкаській областях 31 жовтня будуть працювати 8500 правоохоронців.

Про це повідомив заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич.

За його словами, правоохоронці вже взяли під охорону дві окружні виборчі комісії та всі територіальні виборчі комісії.

Загалом до несення служби буде залучено понад 8500 правоохоронців, з яких 5300 - працівники поліції, 1000 військовослужбовців Національної гвардії України, 1500 співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, а також курсантів системи ВНЗ системи МВС, - сказав він.

Крім цього, будуть створені додаткові резерви спецпризначенців для реагування на зміну в оперативній ситуації. У кожному окрузі, де проходять вибори, будуть посилені слідчо-оперативні групи та групи вибухотехнічних служб спільно з кінологами.

Нагадаємо, у березні 2021 року Верховна Рада України призначила позачергові вибори харківського міського голови на останню неділю жовтня 2021 року. Таким чином голосування відбудеться 31 жовтня.

Також Центральна виборча комісія призначила на неділю, 31 жовтня, проміжні вибори народних депутатів в одномандатних виборчих округах №184 та № 197. Це пов'язано з достроковим позбавлення мандатів Ігоря Колихаєва (184-й округ), якого було обрано міським головою Херсона, а також Олександра Скічка (197-й округ), якого було призначено головою Черкаської обласної державної адміністрації.

Читайте більше у нашому матеріаліТерехов VS Добкін: У кого більші шанси стати мером Харкова та чи влаштує це Банкову

Читайте також

1