На вихідних синоптики обіцяють українцям дощі і грози

При цьому температура повітря залишатиметься по літньому високою
На вихідних синоптики обіцяють українцям дощі і грози
Літо, дощ (Фото: picabu)
19 Травня 2023, 15:48
читать на русском

За даними Sinoptik.ua, погода у вихідні по всій Україні нарешті буде по-справжньому теплою, хоча місцями пройдуть дощі та навіть грози.

Погода в суботу 20 травня

Температура повітря в більшості областей країни прогнозується від +22 до +26 °С. При цьому можливі короткочасні дощі з грозами. На півдні, південному сході та сході України буде хмарно з проясненнями, але без опадів і по-літньому тепло — +25…+28 °С.

Погода в неділю 21 травня

У неділю карта опадів кардинально зміниться. Так, дощі з грозами пройдуть практично у всіх південних, південно-східних та центральних областях України, а в Києві та решті регіонів день буде хмарним, але без опадів. Найтепліше буде у Херсонській, Одеській та Запорізькій областях — +25…+27 °С, на решті території — +22…+25 °С.

Погода в понеділок 22 травня

Новий тиждень розпочнеться з незначного зниження температури. На Луганщині та Донеччині прогнозується +19…+21 °С, на північному сході повітря прогріється до +21…+23 °С, на решті території країни очікується +24…+26 °С.

Погода на початку тижня буде дощовою у Харківській, Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській та Херсонській областях, в інших регіонах — мінлива хмарність без опадів.

Нагадаємо, в Україні літо 2023 року за температурою настане з середини червня, водночас цього ж місяця очікуються найсильніші грози й дощі. Загалом же літо обіцяє бути спекотним, подекуди навіть занадто. Зокрема, в липні та серпні температура перевищуватиме кліматичну норму. Це випливає з прогнозів народних синоптиків та метеорологів Укргідрометцентру.

Читайте також